Engels is een wereldtaal. Het is fijn als je deze taal onder de knie hebt, aangezien je de Engelse taal doorgaans nodig hebt om een beetje uit de voeten te kunnen komen in het buitenland. Maar naast de basiswoorden Engels, kan het ook handig zijn om je te verdiepen in zakelijk Engels. Wat is dit en voor wie kan het een meerwaarde hebben? Je leest het hieronder.

Wat is zakelijk Engels?

Iedereen heeft het vak Engels op school gehad. Je leert hierbij de basis van de meer algemene Engelse taal. Zakelijk Engels is te omschrijven als een specialisme binnen het Engels. In plaats van dat het hier om willekeurige, algemene woorden gaat, gaat het hier om de Engelse taal met een bepaald doel. Bij zakelijk Engels gaat het namelijk om zowel ed zakelijke schriftelijke- als mondelinge communicatie in het Engels. Uiteraard is hierbij grammatica belangrijk, maar er is meer. Wat is het verschil tussen zakelijk Engels en Engels in het algemeen?

Zakelijk Engels versus algemeen Engels

Algemeen Engels is de Engelse taal waar je de meeste tijd aan hebt besteedt tijdens je schoolcarrière. Bij de algemene Engelse taal is de taal gericht op de context van het dagelijks leven. Je leert kort gezegd hoe je jezelf kunt redden in het Engels. Denk hierbij aan het voorstellen van jezelf, vragen stellen in het Engels en dergelijke. Ook hierbij leer je vaardigheden als grammatica, uitspraak, lezen, luisteren, woordenschat, schrijven en culturele kennis. Wat dat betreft verschilt zakelijk Engels niet zozeer van algemeen Engels. Het verschil tussen Engels in het algemeen en zakelijk Engels zit hem vooral in de focus. Daar waar de algemene Engelse taal de focus legt op het dagelijks leven, legt de zakelijke Engelse taal de nadruk op het bestuderen van de context van de werkplek.

De inhoud van een cursus zakelijk Engels

Er zijn verschillende cursussen beschikbaar die je kunt volgen als je wilt werken aan jouw zakelijk Engels. Engelse zakelijke cursussen zijn erop gericht om jouw Engelse kennis, taal en vaardigheden te verbeteren. Hierdoor zul je beter voorbereid zijn op het werken in allerlei verschillende soorten handel. Verder kunnen de cursussen worden toegesneden op specifieke beroepen. Denk hierbij aan accountancy, wetgeving en geneeskunde. Je zult tijdens cursussen ook met bedrijfscommunicatie methoden te maken krijgen. Denk aan communicatievaardigheden, human resources en presenteren. Deze kennis en vaardigheden neem je jouw hele leven mee. 

Voor wie is een zakelijke cursus Engels geschikt?

Eigenlijk is de zakelijke cursus Engels voor iedereen geschikt. Iedereen heeft er baat bij en je zult jezelf niet tekort doen door te investeren in het leren van een wereldtaal. Er zijn echter wel een drietal groepen die er wellicht net nog extra baat bij hebben. Dit gaat om serieuze leerlingen die graag de zakelijke kant van de Engelse taal willen leren, mensen die hun Engels moeten verbeteren om zo hun gewenste baan of carrière uit te oefenen en studenten die professionele examens afleggen.