Behalve een doorsnee basis- of middelbare school, is er ook een language school. Een language school is in het leven geroepen om jou te helpen bij het aanleren van onder andere de Nederlandse en Engelse taal. Waarom is het eigenlijk zo belangrijk om een uitgebreide talenkennis te hebben?

Het nut van een language school

De ene persoon leert talen heel erg makkelijk, terwijl de andere hier enorm veel moeite mee ervaart. Als jij of iemand die jij kent moeite heeft met het aanleren van talen, zou een language school hier nuttig voor kunnen zijn. Een dergelijke school biedt verschillende cursussen aan waar je uit kunt kiezen, zodat het aanbod hoe dan ook aansluit op jouw persoonlijke voorkeuren en wensen. Je kunt hierbij denken aan een online module, groepscursus, examencursus of zelfs een privé cursus. Het doel van een language school is om jou effectief te leren communiceren. Misschien denk je, heel erg leuk een uitgebreide talenkennis, maar waar is dat eigenlijk voor nodig? Hieronder lees je meer over drie redenen waarom het aanleren van een taal belangrijk is.

Het wezenlijke belang van de Engelse taal

De eerste reden waarom het aanleren van een nieuwe taal, de Engelse taal in het bijzonder, belangrijk is zal je niet verbazen. Engels is namelijk een wereldtaal. Niet overal ter wereld, maar in veel verschillende landen zal Engels gesproken en verstaan worden. Hoewel je niet kunt verwachten dat letterlijk in elk land Engels gesproken en ook daadwerkelijk begrepen wordt, zul je hier wel ver mee komen. Door de Engelse taal te leren doe je jezelf ook een ander plezier. Als je eenmaal de Engelse taal onder de knie hebt, zul je merken dat ook het oppakken van andere talen makkelijker gaat. Veel woorden in andere talen dan Engels lijken toch enigszins op de Engelse woorden, waardoor je andere vreemde talen ook sneller begrijpt.

Je doet aan hersenfitness

Of fitness alleen maar goed is voor je lichaam? Zeker niet. Ook hersenfitness zal je goed doen. Waar ik op doel met hersenfitness is het oefenen en/of trainen van jouw denkvermogen. Je traint jouw denkvermogen door het te bestuderen van een andere taal dan jouw moedertaal. Volgens de wetenschap is het zo dat het gebied in je hersenen waar je informatie opslaat verandert bij elke nieuwe taal die je aanleert. Bovendien zul je opmerken dat je door het aanleren van een vreemde taal, sneller grammaticale fouten filtert uit jouw moedertaal. Dat gebeurt onbewust. Daarnaast zijn er ook verschillende studies die zelfs aantonen dat het aanleren van een nieuwe taal Alzheimer en dementie vertraagt. Dit is te verklaren doordat je brein nieuwe zenuwbanen aanmaakt bij het leren en opslaan van nieuwe conversatievaardigheden en woordenschat.