studie wil gaan doen of juist wel maar je hebt nog niet echt de motivatie ervoor. De perfecte en bekende oplossing is dan natuurlijk een tussenjaar. Maar waar kan je een tussenjaar nou het beste voor gebruiken wat zijn dingen die je het beste kan doen in een tussenjaar. In dit blog hebben we geprobeerd deze vragen te beantwoorden voor je en wie weet helpt deze tekst je wel heel erg met een keuze. Dat zou natuurlijk een super positief resultaat zijn voor beide partijen, dit blog is overigens ook daarvoor bedoeld.

Een jaar lang werken

Veel studenten gebruiken het tussenjaar om lekker te werken, gewoon ergens een bijbaantje nemen en gewoon een jaar lang uren maken. Dit is goed voor je ontwikkeling want je maakt kennis met 9/5 mentaliteit. En het is natuurlijk ook positief voor de portemonnee want je kan zo lekker even een jaar lang lekker verdienen voordat je mogelijk verder gaat met een studie. Dit geld kan dan besteed worden voor een studie of bijvoorbeeld om op kamers te gaan in de stad waar je gaat studeren. Je kan er i een tussenjaar ook voor kiezen om op een ander manier er toch een educatief jaar van te maken door middel van bijvoorbeeld een cursus te volgen voor iets wat helemaal buiten je vakgebied valt. Hierdoor ontdek j ook andere branches en wie weet vind je dat opeens veel leuker dan hetgeen wat je gestudeerd hebt. Dit is goed voor je eigen ontwikkeling en natuurlijk ook de verbreding van je visie is iets positiefs wat je hier uit kan halen. Vrijwilligerswerk is ook iets wat regelmatig voorkomt, zodat studenten een jaar lang ook echt iets kunnen terugdoen voor de maatschappij.

Reizen naar een ver land

Wat ook vaak voorkomt is dat studenten kiezen voor een verre reis, de wereld zien is ook iets wat heel erg meedraagt aan je ontwikkeling. Kennis maken met andere culturen zorgt vaak voor een andere kijk op het leven. Dit kan zorgen voor andere inzichten die je kijk op het leven kunnen veranderen. En de ervaring van verre reize is natuurlijk ook geweldig voor een persoon.

Wil je meer info over opties in een tussen jaar? Kijk dan even op de website van: Studiekeuzemaken