CRM in Excel of CRM-software?

Wanneer het aankomt op een totaal softwarepakket voor klantbeheer schiet Excel tekort in vergelijking met gespecialiseerde CRM-software.
Toegegeven, Excel is handig om lijsten bij te houden, het is makkelijk in gebruik, je kan alle mogelijke gegevens kwijt in één spreadsheet én de meeste mensen kennen het programma goed. De hamvraag blijft: Wat is de praktische meerwaarde van een CRM?

Hoeveel is een klant jou werkelijk waard?

Naast de naam van de klant en zijn contactgegevens houd je vele andere gegevens bij: de contractgegevens van zijn eerste aankoop of start van een abonnement, een openstaande factuur, lopende projecten en toekomstplannen van de klant. Maar met welke collega belde hij laatst en waarover ging dat gesprek? Kortom: je weet zo veel meer en al die informatie beheer je overzichtelijker in een CRM-pakket. Loop geen kansen mis en reageer snel op de behoeften van je klanten. In het CRM van Simplicate heb je op één plaats inzicht in alle belangrijke klantgegevens.

Met een CRM staat je klant centraal

Klantrelaties groeien mee met je bedrijf. Een Excelsheet is snel ontoereikend. Het geeft je bijvoorbeeld geen input over mogelijke verkoopkansen of wanneer je iemand moet bellen. Vertrouw daarom op een CRM-softwarepakket. Dit is vollediger, bevat overzichtelijk alle klantinformatie en je maakt hier makkelijk taken aan, zodat je nooit vergeet om afspraken na te komen. Alles draait immers om klantrelaties en klanttevredenheid.

Win tijd

Handmatig je contacten beheren in Excel kost tijd: alleen al gegevens invoeren en updaten is een tijdrovende klus. Voor een grafisch overzicht van je verkoopresultaten moet je aan de slag: de juiste data creëren, kolommen selecteren en het gewenste format kiezen – wil je een lijngrafiek of een staafdiagram? Daarnaast besteed je liever geen uren aan handmatig facturen maken. Win tijd en maak efficiënt gebruik van een CRM die je zelf helpt inrichten.

Werk real-time samen

Akkoord, je kan Excel-bestanden met je collega’s delen maar een CRM biedt je de mogelijkheid om in real-time samen te werken. Jij voegt onderweg een gespreksnotitie toe in de app, een collega van de boekhouding maakt een factuur op en de manager checkt de planning. Allemaal tegelijkertijd en voor dezelfde klant. Je moet niet op je beurt wachten of een kopie maken en achteraf bestanden samenvoegen.
O ja, mocht je twijfelen om over te stappen: je kunt jouw Excel-bestanden gemakkelijk importeren in het CRM van Simplicate. Zo gaan de gegevens van jouw bestaande klantenbestand niet verloren.